PRINT IRO reintegratie particulieren organisaties en studenten
INFORMATIE OVER INDIVIDUELE RE¤NTEGRATIEOVEREENKOMST (IRO)

Wanneer je werkloos bent en door UWV toegelaten bent tot fase 2 heb je de mogelijkheid met behulp van een IRO weer aan het werk te komen. Ook als arbeidsgehandicapte of zieke werknemer kun je in aanmerking komen voor een IRO.

Wanneer je hebt gekozen voor "Balans in je Werk" als re´ntegratiebedrijf zal ik samen met jou een concreet plaatsingsplan opstellen. Dit plaatsingsplan is opgebouwd als een stappenplan. Het moet binnen 35 kalenderdagen zijn ingediend nadat je hebt meegedeeld aan UWV voor een IRO in aanmerking te willen komen.

Wanneer het re´ntegratiebudget door UWV is toegewezen gaat het traject van start.

Gedurende maximaal 1 jaar vinden regelmatig gesprekken plaats.
We kijken terug op je levensloopbaan. Wat heb je gedaan? Waar ben je goed in? Waarin ben je minder goed? Waardoor ben je je baan verloren en hoe krijg je nu een passende baan? (zie: trajecten)
Denk alvast eens na over wat je wensen zijn ten aanzien van toekomstig werk!

Naarmate het traject vordert ligt minder de nadruk op het (her-)overwegen van je keuze, en meer op sollicitatiebegeleiding.
Ik streef ernaar dat je binnen een jaar een nieuwe baan hebt gevonden.
INFORMATIE PARTICULIEREN

Naar aanleiding van je loopbaanvraag wordt er een traject op maat gemaakt.
Jouw persoonlijke vraag staat altijd centraal in het individuele loopbaantraject.

We gaan werken aan het herkennen en erkennen van je kernkwaliteiten, valkuilen, belemmeringen, overtuigingen, drijfveren, loopbaanwaarden en zelfbeeld.

Met behulp van creatieve werkvormen en beeldende middelen zoals tekenen, *visualisaties, schrijfopdrachten en gesprekken komen je onbewuste wensen en ambities als vanzelf naar boven.
Bij deze manier van werken wordt vooral je gevoel, je verbeelding en je intu´tie aangesproken.
Dit zal je al tijdens het traject meer inzicht in jezelf en je eigen kunnen geven.
Er ontstaat een beeld van de richting waar je naar toe wilt.

Je hoeft niet creatief te zijn om met deze werkvormen te kunnen werken!

Een individueel loopbaantraject is maatwerk en bestaat uit gemiddeld 7 ß 8 gesprekken gecombineerd met opdrachten die je zelfstandig uitvoert. De gesprekken vinden eens in de twee, drie weken plaats.

Een combinatie van een individueel traject en een groepstraject is ook mogelijk. Het werken aan jezelf binnen een groep leidt tot nog meer zelfinzicht en feedback.
Na elk gesprek krijg je thuiswerkopdrachten mee. Aan het eind van het traject maak je een actieplan voor de (nabije) toekomst, waarin je aangeeft welke stappen nodig zijn om je wensen te realiseren.
Aan de hand van een vrijblijvend oriŰnterend gesprek zal een indicatie gegeven worden over de inhoud van het traject en het aantal bijeenkomsten. Er kan een offerte worden opgemaakt.

WAT IS VISUALISATIE:

Dit is een proces dat de kracht van je geest onder controle brengt door het gebruiken van je verbeelding om een doel te bereiken.
Het gaat veel verder dan positief denken en kan voor alles in je leven worden gebruikt, fysiek, emotioneel of spiritueel.
Visualisatie is geen vorm van hypnose, het is een verhoogde staat van ontspanning die je in staat stelt met die delen van je wezen in contact te komen die gewoonlijk verloren gaan in de hectische activiteit waaruit je dagelijkse leven bestaat.


INFORMATIE ORGANISATIES

Loopbaanbegeleiding is persoonlijke begeleiding bij het beantwoorden van loopbaanvragen en het realiseren van loopbaanwensen. Loopbaanvragen kunnen variŰren. Vaak zijn ze gericht op het vinden van ander werk dat beter past, dat meer bezieling en dus meer energie geeft. Maar ook de wens om met meer plezier en energie de huidige functie te blijven vervullen kan insteek zijn voor een loopbaantraject.

Creatieve loopbaanbegeleiding is geschikt voor medewerkers die:
toe zijn aan een nieuwe uitdaging of volgende stap in hun loopbaan.
als gevolg van een reorganisatie de organisatie moeten gaan verlaten en die niet    goed weten wat voor werk en werkomgeving verder bij hen past.
langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest en voor wie re´ntegratie in de oude    functie niet mogelijk is.

In al deze situaties geldt als doelstelling voor het loopbaantraject dat medewerkers zicht krijgen op hun kwaliteiten, drijfveren, wensen en mogelijkheden om de baan te kunnen vinden die bij hen past.

Voor medewerkers met weinig (recente) sollicitatie-ervaring kan ook het versterken van sollicitatievaardigheden (brief, CV, netwerken, gespreksvoering) deel uitmaken van de begeleiding.

Een loopbaantraject is maatwerk en bestaat gemiddeld uit 8 gesprekken, die eens in de 2-3 weken plaatsvinden. Na elk gesprek krijgt de medewerker thuiswerkopdrachten mee. Aan het eind van het traject maakt hij een actieplan voor de (nabije) toekomst, waarin is aangegeven welke concrete stappen nodig zijn om zijn wensen te realiseren.

Na het kosteloze en vrijblijvend intakegesprek met uw medewerker ontvangt u een offerte met doelstelling(en), een indicatie van de duur van het traject en de kosten. Indien gewenst is er tussentijds en na afloop van het traject ruimte voor evaluatie met u en uw medewerker.


INFORMATIE OVER STUDENTEN EN SCHOLIEREN

In voorbereiding.